Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, κ.λπ., η από 18.5.2021 απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Οικονομικών με την οποία αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πυρόπληκτες περιοχές του εν λόγω Δήμου από 6,5% έως 56%.

Πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου είχε διατυπώσει την πρότασή του προς το υπουργείο Οικονομικών να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 10% σε σχέση με τις ισχύουσες σε όλες τις ζώνες του Δήμου. Η πρότασή του στηρίχθηκε στη γενική οικονομική κατάσταση που επικρατεί και η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω του COVID-19.

Τελικά, σύμφωνα με τον εν λόγω Δήμο, οι αντικειμενικές αξίες στην παραλιακή-λιμενική περιοχή της Ραφήνας αυξάνονται κατά 56% σε σχέση με τις σημερινές και στο κέντρο της Ραφήνας κατά 28%. Στην περιοχή Μπλέ Λιμανάκι αυξάνονται κατά 15,2% και στην περιοχή Μαρίκες κατά 17,9%. Στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα αυξάνεται κατά 18,2% και της Διώνης κατά 12,5%. Αντίθετα, οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή του Νέου Βουτζά μειώνονται κατά 30,6%, στην Καλλιτεχνούπολη μειώνονται κατά 20,5% και στο Τράφη μειώνονται κατά 9,1%.

Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι οι υπέρμετρες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές, καθώς είναι αυθαίρετες, δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής. Ακόμη, είναι αντίθετες στη νομολογία του ΣτΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA