Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Ελλάδα. Η «Αθηνά», όπως την ονόμασε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στα Επτάνησα και τα δυτικά ηπειρωτικά, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Άνεμοι 11 μποφόρ που θα πνέουν με 120 χιλιόμετρα - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

«Αύριο, Πέμπτη, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία», είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστούν και πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις. «Φέτος αυτές οι βροχοπτώσεις, οι πολύ έντονες, έρχονται πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ακόμα και στην Αττική.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη (7/10)

Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα είναι πιθανό το χαλάζι να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα προς Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 Μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τη νύχτα προς Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA