Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά στελέχη της μπήκαν στη φυλακή κατηγορούμενοι για διεύθυνση. Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο και στη σκιά των όσων συνέβησαν πρόσφατα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα αντιφασιστική πορεία η οποία θα ξεκινήσει απο το Εφετείο και θα καταλήξει στη Βουλή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 το απόγευμα στον ίδιο χώρο που πέρυσι τέτοια ημέρα είχε γίνει το σημείο πανηγυρισμών για το αντιφασιστικό κίνημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό το γενικό πρόσταγμα θα το έχει ο «Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, Καμπάνια δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή» και στο κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία. Στο σχεδιασμό υπάρχει αμέσως μετά το τέλος της πορείας, στη Βουλή, να πραγματοποιηθεί συναυλία.

«Η ηγεσία του μαζικότερου φασιστικού μορφώματος είναι στη φυλακή. Κι αυτό είναι νίκη πρωτίστως του αντιφασιστικού και λαϊκού κινήματος που τους πέταξε έξω από γειτονιές, σχολές και σχολεία, τους τσάκισε και ήταν εκεί μέχρι και τη στιγμή που ακούστηκε η απόφαση.Όμως οι αιτίες που τους γέννησαν και τους εξέθρεψαν είναι εδώ. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τους. Και προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε. Να μην επιτρέψουμε ναζιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές και στα σχολεία. Να τους ξαναστείλουμε εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της Ιστορίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δρομολόγιο της πορείας θα είναι ουσιαστικά το αντίστροφο απο αυτό που γίνεται στην πορεία για την επέτειο απο την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σημαίνει πως η πορεία θα «ανέβει» την Αλεξάνδρας και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο και την πλατεία Συντάγματος. Η τροχαία, όπως είναι φυσικό, θα προχωρήσει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος του δρομολογίου της πορείας ανάλογα με το που θα βρίσκονται οι συγκεντρωμένοι, ενώ αν και μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν είχε βγει κάποια σχετική ανακοίνωση, θεωρείται πιθανό για λίγες ώρες να παραμείνουν κλειστοί και συγκεκριμένοι σταθμοί του Μετρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA