Μενού
  • Α-
  • Α+

Στόχος συγκεκριμένης ομάδας που μπαίνει στον χώρο και κλέβει τα καλώδια, προφανώς για τον χαλκό, αλλά και άλλα αντικείμενα, έχουν γίνει τα πάρκα με φωτοβολταϊκά πάνελ στην περιοχή της Θήβας. Μέχρι τώρα «χτυπούσαν» μέρα μεσημέρι, ωστόσο πλέον μετά από την εγκατάσταση καμερών εισβάλουν τα βράδια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Μέρκος ο οποίος είναι επιχειρηματίας με φωτοβολταϊκά στην περιοχή, μια συγκεκριμένη ομάδα, για πέμπτη φορά τους τελευταίους 2,5 μήνες εισέβαλε στο οικόπεδό του και έκανε κλοπές.

«Μια συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων, 8-10 άτομα, από μια περιοχή, ‘’ρημάζει’’ εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Συνήθως χτυπούσαν μεσημέρια. Αλλά τώρα, επειδή έχουμε φύλαξη το πρωί έρχονται βράδυ. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως» σημείωσε ο ίδιος. Στο βίντεο που παρουσίασε η Κοινωνία Ώρα MEGA αποτυπώνεται η δράση των ληστών.

«Όλα αυτά τα βίντεο πρωτογενώς τα δίνουμε στην Αστυνομία. Τους τα στέλνουμε άμεσα, 2-3 ώρες μετά την κλοπή. Οι διωκτικές αρχές ξέρουν ποιοι είναι» πρόσθεσε ο κ. Μέρκος, κάνοντας λόγο ότι κάποιοι που είχαν συλληφθεί για ανάλογες κλοπές τον περασμένο Ιούλιο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ίδιος, έως τώρα έχει υποστεί ζημία ύψους 50.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν 50-60 παρόμοια περιστατικά σε άλλα φωτοβολταϊκά πάρκα. «Αν δε γίνει κακούργημα η κλοπή χαλκού, θα είμαστε στο έλεος των ομάδων αυτών» τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA