Μενού
  • Α-
  • Α+

Εισήγηση να πάρει μέτρα το συμβούλιο των φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία του Ηλία Κασιδιάρη που θα έχει σχέση με τοποθετήσεις του και ομιλίες του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και την υποκίνηση σε μίσος, έστειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Το συμβούλιο των φυλακών πήρε την τελική απόφαση σύμφωνα με την οποία στον καταδικασμένο «διευθυντή» εγκληματικής οργάνωσης θα επιτρέπονται μόνο οι προσωπικές επικοινωνίες. Η εισήγηση της κυρίας Νικολάου για την απαγόρευση ήρθε μετά τα απανωτά βίντεο και τις παρεμβάσεις του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR. 

Η εισήγηση της Σοφίας Νικολάου: 

Εισηγήθηκα στο Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού την έκδοση απόφασης για να ληφθούν μέτρα σχετικά με πιθανές έκνομες ενέργειες του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του. Κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα να τηλεφωνεί στους οικείους ή τους δικηγόρους του. Αλλά στην περίπτωση Κασιδιάρη πρέπει να ελεγχθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που αφορούν στη διάπραξη αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, αλλά και σε έτερα αδικήματα.

Από τον Μάιο 2021 έστειλα αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την υπόθεση και είναι πιθανό να αποκαλύψει κι άλλες παράνομες ενέργειες σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κυρίου Κασιδιάρη οι οποίες καταγράφονται και αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επίσημη Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει σε περίπτωση που το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.

Η απόφαση των φυλακών Δομοκού 

To Συμβούλιο των φυλακών αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA