Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δέκα μέρες απο σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου, περίπου ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του, Μίκη Θεοδωράκη, θα ανοίξει η διαθήκη του και οι δικοί του άνθρωποι θα μάθουν όλα όσα ζητάει σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. Ένα απο τα πιο σημαντικά θέματα, πάντως, που μπορεί να «ρυθμίζει» η διαθήκη είναι και εκείνο του Νίκου Κουρή ο οποίος δηλώνει γιος του Θεοδωράκη.

Ο μουσικός χρησιμοποιούσε το επίθετο «Θεοδωράκης» και δήλωνε παιδίο εκτός γάμου. Αυτό ενόχλησε την οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη που προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο. Το δικαστήριο με προσωρινή του απόφαση, πράγματι, απαγόρευσε στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Αυτό που τώρα περιμένουν και οι δυο πλευρές είναι το άνοιγμα της διαθήκης με την ελπίδα να υπάρχει εκεί κάποια αναφορά ή και την ελπίδα να... μην υπάρχει!

Σε δηλώσεις του, πάντως, ο Νίκος Κουρής έχει αφήσει να εννοηθεί πως ακόμα και να μην υπάρχει κάτι σχετικό στη διαθήκη, υπάρχει πάντα και η λύση του DNA που μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA