ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/10/2021 09:56

Ζαούτης - ΕΟΔΥ: Τι είπε για τους εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11 ετών

O νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, Θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα χορήγησης του εμβολίου αναφέρθηκε σε μελέτες που τονίζουν ότι μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι και η αλλαγή του προσδόκιμου ζωής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζαούτης - ΕΟΔΥ: Τι είπε για τους εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11 ετών
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απόλυτη προτεραιότητα του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, είναι η αύξηση των εμβολιασμών. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και δεν είναι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, τόνισε Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα χορήγησης του εμβολίου αναφέρθηκε σε μελέτες που τονίζουν ότι μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι και η αλλαγή του προσδόκιμου ζωής. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Παιδιά και εμβόλιο

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΟΚΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ ΕΟΔΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ