Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής η αίτηση της ακύρωσης του υποχρεωτικούς εμβολιασμού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τα μέλη της ΕΜΑΚ και υγειονομικούς που αντιδρούν στο μέτρο. Την ίδια στιγμή έξω από τα γραφεία στην Πανεπιστημίο υπάρχει συγκέντρωση αρνητών και εργαζομένων που διαδηλώνουν κατά της υποχρεωτικότητας.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονται για την αναστολή στην οποία έχουν βγει περίπου 7.000 υγειονομικοί, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, ενώ συμβολικά έκαψαν χαρτί αναστολής μπροστά στην είσοδο του ΣτΕ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ελάχιστοι ήταν εκείνη που φορούσαν μάσκα ή τηρούσαν μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΜΑΚ η αίτηση κατατέθηκε από τα 46 μέλη της που έχουν μετακινηθεί από το καλοκαίρι σε άλλες θέσεις καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. «Υπάρχει προβληματισμός για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του μέτρου. Οι μονάδες της ΕΜΑΚ είναι υποστελεχωμένες καθώς έχουν φύγει και εκπαιδευτές. Μόνο στην ΕΜΑΚ Αθηνών έχουν φύγει 18 άτομα που είναι ειδικευμένοι σε σεισμούς» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του και ανέφερε πως η απόφαση αναμένεται σε 3-4 μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA