Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κώστας Μπακογιάννης: Η εξομολόγηση και το μήνυμά του για τη δυσλεξία

Ανάρτηση του Δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία - «Η μάνα μου είχε απελπιστεί», «Η δυσλεξία δεν θα πρέπει να τρομάζει τους γονείς»

Ο Κώστας Μπακογιάννης. Πηγή: Eurokinissi
Ο Κώστας Μπακογιάννης. Πηγή: Eurokinissi

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Συγκεκριμένα ανέφερε πως όταν ήταν μαθητής Δημοτικού, έκανε εξετάσεις που έδειξαν πως ήταν «βαριά δυσλεκτικός». Με αυτή την προσωπική του αποκάλυψη, ο Δήμαρχος της Αθήνας ήθελε να στείλει το κοινωνικό μήνυμα πως η δυσλεξία δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τρομάζει τους γονείς «...όπως η μάνα μου που ήταν στην απελπισία της» και σίγουρα θεραπεύεται με την κατάλληλη υποστήριξη.

Αναλυτικά: «Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Εκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό. Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού. Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση. Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου. Θα εκπλαγείτε!»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κώστας Μπακογιάννης #Ντόρα Μπακογιάννη #Δήμαρχος #Αθήνα

Best of Internet