Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηλικιωμένος είχε κρύψει τις οικονομίες μίας ζωής στον τοίχο του σπιτιού του. Είχε ανοίξει μία τρύπα μέσα στην οποία είχε βάλει ένα κουτί με 20.000 ευρώ, όπως αναφέρει το creta24.gr. Τα χρήματα αυτά τα συγκέντρωνε για μια ώρα ανάγκης. Κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του, να ρίξει τοίχους σε κάποια δωμάτια και να διαμορφώσει τους χώρους. Ζήτησε από τους εργάτες να γίνουν αλλαγές αλλά να μην πειράξουν τον τοίχο που είχε κρύψει τις 20.000 ευρώ, χωρίς όμως να τους πει τον λόγο.

Αυτοί όμως, άγνωστο πώς, κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι στον τοίχο κρύβονταν χρήματα. Άνοιξαν μια οπή, βρήκαν το κουτί και το πήραν μαζί τους χωρίς ο συνταξιούχος να καταλάβει το παραμικρό. Πριν από λίγες ημέρες ο ηλικιωμένος χρειάστηκε τα χρήματα. Έριξε τον τοίχο, αλλά το κουτί δεν ήταν εκεί. Ο ηλικιωμένος πήγε στο Α.Τ Αστερουσίων για να αναφέρει την κλοπή. Αμέσως ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα στη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν όλα τα μέλη του συνεργείου που πήραν μέρος στις εργασίες. Ο ηλικιωμένος, κι αυτό ήταν το «κλειδί» της υπόθεσης, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τοποθετήσει τα χρήματα πριν από μία δεκαετία.

Πώς εξιχνιάστηκε η κλοπή σε βάρος του ηλικιωμένου

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τραπεζικά στελέχη ότι τα χαρτονομίσματα πριν από μια δεκαετία έχουν αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν «κοπεί» τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το σημείο και έπειτα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε έρευνα που έγινε σε ένα μέλος του συνεργείου βρέθηκε ένα από τα παλιά χαρτονομίσματα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς είχε στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα «παλιάς κοπής». Από την προανάκριση βρέθηκε και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος είχε, επίσης, χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ανήκαν στον ηλικιωμένο. Πρόκειται για δύο άτομα, που μένουν σε κοντινά χωριά της περιοχής.

Το σημαντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων βρέθηκε στο σπίτι των δραστών έπειτα από έρευνα που έγινε και έτσι τα χρήματα επέστρεψαν στον ηλικιωμένο, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, όπως είπε συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στο Creta24, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς του Α.Τ Αστερουσίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA