Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, θα είναι διαθέσιμη η προσφορά των 50 GB για τους εφήβους από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι θα έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου για την προστασία από τον κορoνοϊό. Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι νέοι αυτή της ηλικιακής ομάδας θα λάβουν επιταγές («Voucher») μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, με τις οποίες θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB («Freedom Pass/Data»).

Το Freedom Pass Data αφορά:

  • πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου
  •  διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB
  • το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου
  • είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Οι δικαιούχοι

Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

«Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθείς»). Το «Freedom Pass/Data» πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Mονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.)» αναφέρει η ΚΥΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA