Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ένας στους τρεις ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας, συμφωνά με τα επίσημα στοιχεία, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Συνολικά, σε όλη την επικράτεια ανεμβολίαστο είναι το 48,75% των κατοίκων, εκ των οποίων το 31, 38% βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί το 74, 2%, ενώ στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Μάλτα, την Ισλανδία και την Ισπανία, έχει εμβολιαστεί το 100% σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC.

Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά σε αυτές τις χώρες και για τους πολίτες άνω των 70, ενώ στη χώρα μας φτάνουν το 82, 6%. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά που ακολουθούν:

Ανοιξαν τα ραντεβού της τρίτης δόσης σε άνω των 50 ετών

Άνοιξε σήμερα, Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα η πλατφόρμα των ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού. Άτομα άνω των 50 ετών και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα είναι αυτοί που θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη στιγμή που έλαβαν τη δεύτερη δοση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική- ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος με τις δύο πρώτες ή τη μία του μονοδοσικού εμβολίου- αλλά αποτελεί ισχυρή σύσταση των γιατρών για αυξημένη ανοσία.

Η τρίτη δόση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βοηθήσει όσους δεν κατάφεραν να αναπτύξουν υψηλά αντισώματα με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου να αποκτήσουν ανοσία. Ενισχυτική δόση θα μπορέσουν να κάνουν όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α όσο και στην κατηγορία Β που αποτελούν τις κατηγορίες με βαριά χρόνια νοσήματα. Στην ομάδα αυτή υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 100.000 άτομα. «Η τρίτη δόση αποτελεί σύσταση. Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως αυτή θα επαρκεί, δεν θα χρειάζεται άλλη δόση μετά. Αφορά στην ατομική προστασία του καθενός» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA