Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης (12/10). Ο σεισμός που έχει επίκεντρο στη θάλασσα ανοιχτά της Ιεράπετρας, ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου προκάλεσε υλικές ζημιές ενώ κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με το cretalive.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Στις πρώτες απώλειες καταγράφεται η κατάρρευση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

https://twitter.com/Tarabankohools/status/1447867092670242820?ref_src=twsrc^tfw
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcretalive%2Fvideos%2F553556312412442%2F&show_text=false&width=560&t=0

H σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο. Οκτώ λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, υπήρξε και μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 12:32 στα ανοιχτά της Καρπάθου και στις 12:36 καταγράφηκε κι άλλη δόνηση, μεγέθους 4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ζάκρου.

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις δονήσεις στο Αρκαλοχώρι

«Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χλμ από την Ζάκρο. Δεν έχει άμεση σχέση με τα φαινόμενα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη. Τώρα διερευνούμε αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Η γη στην Κρήτη συνεχίζει να τρέμει μετά τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το Αρκαλοχώρι και είχαν σαν αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και δεκάδες κτίσματα να καταρρεύσουν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA