Μενού
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του παραιτηθέντος διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» που καταγγέλθηκε για σεξιστική συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» - Τον κατήγγειλε γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η αναπληρώτρια διευθύντρια της διοίκησης παραιτήθηκε και έκανε εγγραφή καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά του διοικητή. 

Τέσσερις καταγγελίες 

Υπενθυμίζεται πως τον διοικητή του νοσοκομείου κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση τέσσερις γυναίκες. Οι καταγγελίες έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον διοικητή της Γ' ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας και με την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου. Επειτα από την επικοινωνία που είχε μαζί τους - και με δεδομένη τη σοβαρότητα των καταγγελιών - ο υπουργός Υγείας διέταξε ΕΔΕ και ζήτησε την παραίτηση του διοικητή, την οποία και έλαβε. Ο ίδιος λέει, πάντως, ότι μια από τις καταγγελίες έχει γίνει από εργαζόμενη για λόγους αντεκδίκησης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρισε τις καταγγελίες εντελώς ανυπόστατες και υποστήριξε ότι έρχονται έπειτα από την προκαταρκτική εξέταση που είχε ζητήσει για δύο υποθέσεις παρατυπίας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις τέσσερις καταγγέλλουσες εργαζόταν σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής και με απόφαση του κατηγορούμενου διοικητή μετακινήθηκε στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Υπέβαλα την παραίτηση μου στην κυρία Γκάγκα. Η συνεργασία μου το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολύ κακή. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα. Και αυτό με ανάγκασε να ξαναϋποβάλλω την παραίτηση μου. Την είχα υποβάλλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε δεκτή. Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί έκανα δύο προκαταρκτικές εξετάσεις που εστάλησαν στις 6/10. Έκανα επιθεώρηση στην αποθήκη του νοσοκομείου, όπου διαπίστωσα ότι υπήρχαν 10.000 μάσκες που δεν ήταν δηλωμένες πουθενά. Παραγγέλθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 και τις λάβαμε 23/6/21, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά… Αυτό πείραξε πάρα πολλούς. Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντι στο πρόσωπο μου. Τέσσερα άτομα αναφέρονται για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό. Υπήρχε διαρκής παράκληση να μην γίνει προκαταρκτική εξέταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA