Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ που εξέδωσε έκτακτο δελτίο. Συγκεκριμένα η κακοκαιρία «Μπάλλος», της οποίας κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους αναμένεται να εμφανιστούν από τις μεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Πέμπτης (14/10).

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Κρήτη: «Ευτυχώς μας έσωσε η θάλασσα από τα 6,3R» - Τι λέει στο Reader ο πρόεδρος της κοινότητας

Με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά οδηγίες, όπως να ασφαλίσουν αντικείμενα, να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά, να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA