Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας που κατέρρευσε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/10) στα νότια της Κρήτης

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Κρήτη: Τι ανησυχεί τους ειδικούς για τη μετασεισμική ακολουθία

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για τον μοναδικό ναό στον Ξερόκαμπο Σητείας, που στεκόταν εκεί από το 1895. Μάλιστα πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο εκκλησάκι που στεκόταν στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης ενώ ο ναός είχε γίνει γνωστός με αφορμή μια βάφτιση με νονά τη διάσημη ηθοποιό Ντέμι Μουρ που είχε γίνει το καλοκαίρι.

https://www.youtube.com/watch?v=F91JMNtfzuw

Τελικά ο ναός δεν άντεξε από το χτύπημα του Εγκέλαδου και γκρεμίστηκε. «Ελπίζουμε να την ξαναφτιάξουμε» ανέφερε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη. Όπως επισημαίνει, πολλοί ήταν αυτοί, όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό που επέλεγαν τον συγκεκριμένο ναό για την τέλεση μυστηρίων όπως γάμοι και βαφτίσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA