Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις στην υπόθεση της επιμέλειας της κόρης της Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Τι προτείνει η έκθεση παιδοψυχιάτρου για τη μικρή Λυδία, που κατατέθηκε στο δικαστήριο

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Βοήθεια, ασθενοφόρο» - Το ηχητικό ντοκουμέντο με το θέατρο του Αναγνωστόπουλου στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την ώρα που οι πατρικοί παππούδες της Λυδίας απέσυραν την αίτηση της συνεπιμέλειας, οι γονείς της Καρολάιν προσκόμισαν πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχιάτρου στο δικαστήριο, κάτι για το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν. Ο ειδικός επιστήμονας συστήνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «η μικρή Λυδία να βλέπει το λιγότερο δυνατό το περιβάλλον του δράστη γιατί αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό στρες και άγχος στο παιδί». Τον τελικό λόγο για την επιμέλεια έχει το δικαστήριο, η απόφαση του οποίου θα βγει σε 2 μήνες. Οι γονείς του πιλότου βλέπουν το κοριτσάκι στην Αλόννησο το τελευταίο πενθήμερο του εκάστοτε μήνα. 

«Η Λυδία θα βαφτιστεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως η μητέρα της»

Είναι κοινή επιθυμία των γονιών της Καρολάιν, να βαφτίσουν την εγγονή τους, Λυδία, σε ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, της Αλοννήσου. Ο 78χρονος πατέρας της Καρολάιν, κ. Κράουτς, μιλώντας στην βρετανική tabloid, Daily Mail, εξήγησε ότι έχει γίνει και επιλογή νονών, οι οποίοι θα μείνουν στο νησί για να βρίσκονται πλάι στο παιδί. 

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κράουτς. Ο συνταξιούχος μηχανικός πρόσθεσε: «Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με ενθουσιασμό και γοητεύει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με το τελευταίο στρώμα υψηλής τεχνολογίας, αρνείται αποφασιστικά να κοιμηθεί μόνη της».

Οι Κράουτς έχουν ήδη επιλέξει τους νονούς της Λυδίας - δύο από τους πιο στενούς φίλους της άτυχης 20χρονης από την εποχή που ζούσε στο νησί. «Το καθήκον των νονών λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κράουτς. «Θα αναμένεται να φροντίσουν για την πνευματική ευημερία της Λυδίας και έτσι επιλέξαμε δύο άτομα που είναι πιθανό να παραμείνουν εδώ στην Αλόννησο καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA