ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2021 17:56

Χανιά: Οδηγός λεωφορείου... παράτησε μαθητές στη μέση του δρόμου

Οδηγός σχολικού λεωφορείου των ΚΤΕΛ Χανίων κατέβασε μαθητές στη μέση πολυσύχναστου δρόμου, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τελικό προορισμό, επειδή δεν γνώριζε το ακριβές δρομολόγιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χανιά: Οδηγός λεωφορείου... παράτησε μαθητές στη μέση του δρόμου
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Δεν λένε να σταματήσουν τα περιστατικά αυθαιρεσίας και ασυνειδησίας, ιδιαίτερα σε σχέση με παιδιά - μαθητές και τις συνθήκες μεταφοράς τους από και προς τα σχολεία που ολοένα και περισσότερο στερούνται εμπιστοσύνης. Αυτή τη φορά, η υπόθεση έχει να κάνει με οδηγό σχολικού λεωφορείου στα Χανιά, ο οποίος κατέβασε τους νεαρούς επιβάτες στη μέση πολυσύχναστου δρόμου, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τελικό προορισμό, επειδή δεν γνώριζε το ακριβές δρομολόγιο! Η καταγγελία έγινε στα ΚΤΕΛ Χανίων, εις βάρος του σχολικού οδηγού, ο οποίος μετέφερε τους μαθητές από τον Σταυρό στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων (Κουμπελή).

«Οι μαθητές εγκαταλείφθηκαν από τον οδηγό στον δρόμο στην οδό Ακρωτηρίου στο ύψος που βρίσκεται το άγαλμα του Κ. Ηλιάκη. Τα παιδιά περπάτησαν σε έναν δρόμο με κίνηση γύρω στα 2 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους χάνοντας φυσικά την πρώτη διδακτική ώρα», ανέφεραν γονείς στις καταγγελίες τους.

Διαβάστε ακόμη: Φθιώτιδα: Εβαλαν μαθήτριες σε λάθος σχολικό - Οι γονείς νόμιζαν ότι έπεσαν θύματα απαγωγής

Ακόμη, σύμφωνα με μητέρα μαθητή, το λεωφορείο έφτασε το πρωί στον Σταυρό με καθυστέρηση πάνω από μισή ώρα. Επιπρόσθετα, η μητέρα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά με το ΚΤΕΛ Χανίων: «Από την περσινή σχολική χρονιά (η οποία ήταν πολύ μικρή λόγω κλειστών σχολείων) μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πολλές καθυστερήσεις με δικαιολογίες από την πλευρά του ΚΤΕΛ Χανίων του τύπου: «...είχε κίνηση, τα λεωφορεία χαλάνε, στείλαμε αλλού το συγκεκριμένο λεωφορείο γιατί χάλασε ένα άλλο»!

«Ωστόσο, το τελευταίο περιστατικό δεν έχει να κάνει με μια απλή καθυστέρηση που περνάει απαρατήρητη. Είναι τραγικό, πολύ σοβαρό και αφορά την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Οι ανήλικοι μαθητές εκτέθηκαν σε κίνδυνο. Ο οδηγός άφησε τα παιδιά στο δρόμο αντί να τα πάει έξω από την πόρτα του σχολείου τους όπως όφειλε», τονίζει η μητέρα μαθητή.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννης Καψανάκης, επεσήμανε πως ο οδηγός του σχολικού εκτελούσε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο δρομολόγιο και πως δεν γνώριζε τη διαδρομή. Υποστήριξε επίσης πως «κάποιοι μαθητές του είπαν να τους αφήσει σε εκείνο το σημείο για να πάνε με τα πόδια. Απαράδεκτο να μην καλέσει στα κεντρικά για να τον καθοδηγήσουν. Πρόκειται φυσικά για ένα σοβαρό περιστατικό και πως ο οδηγός έθεσε σε κίνδυνο την ζωή αρκετών μαθητών. Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τους γονείς για το συμβάν. Είναι απαράδεκτο. Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που εκτέλεσε το δρομολόγιο, θα οδηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή», κατέληξε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΤΕΛ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ