ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2021 19:26

Σεισμός στην Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς

Τέσσερα άτομα έχουν εμφανίσει συμπτώματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η απομόνωσή τους - Περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σεισμός στην Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Τις πληγές της μετράει η Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι. Πάνω από 300 άτομα έχουν μείνει χωρίς στέγη βρίσκοντας προσωρινά καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς. Σαν να μην έφτανε αυτό πλήττονται από γαστρεντερίτιδα. Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα με αποτέλεσμα να απομονωθούν προκειμένου να μην μεταδοθεί η νόσος.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών, εννιά στο σύνολο», είπε στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα αφορούν κατοίκους που φιλοξενούνταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.Οι δύο οικογένειες έχουν πλέον μεταφερθεί στο κλειστό του Θραψανού και θα παραμείνουν σε απομόνωση για 2 ημέρες.

330 άνθρωποι χωρίς στέγη – 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς.Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.Σε ότι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ