Μενού
  • Α-
  • Α+

To πρώτο μήνυμα του 112 με έκτακτη προειδοποίηση για την κακοκαιρία Μπάλλος είναι γεγονός. Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του 112 στο Twitter, οι Αρχές συνιστούν να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες και μέρες όσο η κακοκαιρία Μπάλλος θα βρίσκεται σε εξέλιξη.https://twitter.com/112Greece/status/1448336017212203018?ref_src=twsrc^tfw

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας

Παράλληλα, μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, εστάλη μέσω του 112 και στους κατοίκους σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Πάτρα, η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, το μήνυμα που έφθασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναφέρει τα εξής: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στυλιανίδης: «Προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή»

Την αποστολή μηνυμάτων από το 112 είχε προαναγγείλει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην έκτακτη ενημέρωση για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος». O κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες, προαναγγέλλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλούν και με το 112. «Φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως «θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες που λαμβάνει η κεντρική διοίκηση σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Ενεργούμε προληπτικά, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές, όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγεια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA