Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγο νωρίτερα απ' ότι υπολόγιζαν οι μετεωρολόγοι ξεκίνησε η κακοκαιρία «Μπάλλος» την... επίσκεψή της στην Αττική. Ενώ αναμενόταν για τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αλλά και λίγο μετά από αυτά ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το δυτικό και βόρειο κομμάτη της πρωτεύουσας!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, μεγάλες ποσότητες νερού έχουν δεχθεί ήδη περιοχές όπως η Μάνδρα, Αγία Βαρβάρα, Μενίδι, Χαϊδάρι, Άνοιξη και Άγιος Στέφανος.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές πως ήδη έχει αρχίσει να βρέχει και σε άλλες περιοχές της Αθήνας ενώ οι αστραπές και οι βροντές ακούγονται πλέον σχεδόν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας προμηνύοντας έτσι ένα δύσκολο βράδυ από πλευράς φαινομένων. Η υπηρεσία meteo, άλλωστε, για την πόλη της Αθήνας δίνει ισχυρές καταιγίδες για τις επόμενες ώρες.

Σε ότι αφορά την κατάσταση από το πρωί και μετά, στην Αττική, αναμένονται βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί ως το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη χώρα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το πρωί κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA