Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αναστολή μαθημάτων σήμερα στο ΑΠΘ εξαιτίας απειλών σε υγειονομικούς ελεγκτές

Η Κοσμητεία του Πανεπιστημίου αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων επειδή άγνωστοι παρεμποδίζουν τους ελέγχους για τον κορονοϊό

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Χωρίς μαθήματα θα μείνει σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, το κεντρικό κτίριο του ΑΠΘ με απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής καθώς καταγγέλθηκε πως άγνωστοι απείλησαν τους υγειονομικούς ελεγκτές που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού!

Όπως αναφέρει η Κοσμητεία στην ανακοίνωσή της, με τον τρόπο αυτό αντιδρά στο ότι «παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών».

Στο μεταξύ το απόγευμα η Κοσμητεία ενημερώθηκε για την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος κορονοϊού στο Τμήμα Μαθηματικών και το βράδυ για ένα κρούσμα στο Τμήμα Βιολογίας. Από την πλευρά των φοιτητικών παρατάξεων στη ΣΘΕ που αντιδρούν στους ελέγχους των πιστοποιητικών διοργανώνεται σήμερα κινητοποίηση στην κοσμητεία της σχολής και στο κτίριο διοίκησης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΑΠΘ #Κορονοϊός #Κρούσματα