Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο παρακολουθούν κοινωνική λειτουργός και παιδοψυχολόγοι στη Ρόδο, χωρίς να επιτρέπεται να έχει καμία επικοινωνία με τους συγγενείς του. Το 8χρονο κορίτσι έχει εκδορές στο σώμα του, χωρίς να μπορεί ο ιατροδικαστής να προσδιορίσει πως προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο - Τι δείχνουν οι έρευνες

Η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα και ήταν οι ηλικιωμένοι παππούδες που είχαν αναλάβει την ανατροφή της 8χρονης και των δύο μικρότερων αδελφών της. Το παιδί, επίσης με νοητική υστέρηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο ενώ οι γονείς του βρίσκονται σε διάσταση. Ο πατέρας λείπει, καθώς εργάζεται ως ναυτικός και τον αναζητούν οι Αρχές

Τον περασμένο Απρίλιο η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό με σύντροφο της το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, επιχείρησαν να πουλήσουν αλλά η συναλλαγή τελικά απετράπη. Μόλις οι Αρχές πληροφορήθηκαν την υπόθεση, οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού ξεκίνησαν να παρακολουθούν την οικογένεια.

Πριν λίγες ημέρες η θεία της μικρής επισκέφθηκε τα τρία παιδιά, παρατήρησε τα σημάδια στο σώμα του κοριτσιού και τράβηξε φωτογραφίες. Προχθές έφτασε στην εισαγγελία της Ρόδου ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε πως η θεία της 8χρονης, είχε υλικό που αποδείκνυε κακοποίηση του παιδιού. Με εισαγγελική διάταξη έγινε αφαίρεση κηδεμονίας της 8χρονης και παράλληλα απαγορεύθηκε σε όλα τα μέλη της οικογένειας να έρθουν σε επαφή ή επικοινωνία με τη μικρή.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται πως στο σώμα και τα ευαίσθητα σημεία του κορμιού υπάρχουν δηλωτικά στοιχεία κακοποίησης όπως εκδορές, χωρίς να μπορεί ο ιατροδικαστής να προσδιορίσει πως προέκυψαν. Λόγος για βιασμό γίνεται μόνο από τον εισαγγελέα. Από προχθές το απόγευμα, η 8χρονη φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της Ρόδου και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου η 8χρονη πήγε για εξετάσεις που επιβάλλονται να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα και έγινε ιατροδικαστική εξέταση. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA