Μενού
  • Α-
  • Α+

Σπάνιο αλλά πραγματικό. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έκανε λάθος εκτίμηση δίνοντας σεισμό μεγέθους 5 ρίχτερ στη Νάξο, χωρίς ωστόσο τελικά να έχει συμβεί σεισμική δόνηση, λόγω false alarm του αυτοματοποιημένου συστήματος.  Συγκεκριμένα όπως αρχικά ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ( όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω φωτογραφία) η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το σημειώθηκε 18.02 το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου, με μέγεθος 5 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο ήταν 25 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του νησιού. Στη συνέχεια όμως αφαιρέθηκε από τη ροή των μετρήσεων.https://twitter.com/eqgr/status/1448666596717707280?ref_src=twsrc^tfw

Όπως αναφέρει το γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τις ανακοινώσεις του: «Σεισμοί με την ένδειξη [A] είναι ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Πρόκειται για αρχικές λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου, που ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων, από τους σταθμούς που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο από το ΝΟΑ, περιλαμβανομένων των δικτύων: NOA(HL), AUTH(HT), UPSL(HP), NKUA(HA), ITSAK (HI), HMU (HC), GSD(CQ), GEOFON(GE), MEDNET(MN), INGV(IV), RESIF(CL), KOERI (KO) καθώς και άλλων διαθέσιμων διεθνών σεισμολογικών σταθμών.

Σεισμοί με την ένδεικη [A] δεν έχουν αναθεωρηθεί από σεισμολόγο και μπορέι να περιέχουν λάθος πληροφορίες. Ενημερώνονται συνεχώς καθώς νέα δεδομένα λαμβάνονται.

To Ε.Α.Α. δεν εγγυάται την πληροφορία αυτή και το ρίσκο που προκύπτει από τη λάθος χρήση της βαραίνει τον χρήστη».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA