Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία δύσκολη νύχτα έρχεται για πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε περιφέρειες που έχουν ήδη πληγεί αλλά και σε καινούργιες καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μετατόπιση της κακοκαιρίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και ο Κηφισός, καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα, και το σενάριο υπερχείλισής του είναι τουλάχιστον εφιαλτικό, για τους κατοίκους των περίοικων και όχι μόνο περιοχών.

Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι και το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα είναι με τη σειρά του ιδιαίτερα επικίνδυνο. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γιάννη Καλλιάνου. «δεν θα υπάρξει καμία περιοχή της χώρας που έστω και λίγο δε θα βρέξει». Επίσης χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας Μπάλλος είναι ότι σε λιγότερο από πέντε ώρες στην Αττική έπεσαν 70 χιλιοστά βροχής. Και ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς μίλησε για την κακοκαιρία «Μπάλλος» στο STAR, λέγοντας ότι η δεύτερη θα είναι και η κυριότερη διαταραχή. «Μεγάλα ύψη βροχής η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, αλλά και το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο». Ενώ το κύμα της κακοκαιρία εκτίμησε ότι θα περάσει από όλη τη χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε ότι αφορά τους δρόμους, τουλάχιστον στην Αττική, οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοικτές, καθώς η κακοκαιρία κάνει... διάλλειμα. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα όπως προαναφέρθηκε είναι η κατάσταση στον Κηφισό, στα σύνορα του Μοσχάτου με το Νέο Φάληρο, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή. Υπό το φόβο υπερχείλισης έχουν αποτεθεί σακιά με άμμο πλησίον του ποταμού, προκειμένου να τα προμηθευτούν οι πολίτες που ζουν παραπλήσια.

Αγνοούμενος στο Πικέρμι

Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση από την κακοκαιρία «Μπάλλος» έρχεται από το Πικέρμι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες υποστήριξαν ότι είδαν τον οδηγό οχήματος να επιχειρεί να περάσει φουσκωμένο ρέμα της περιοχής. Σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα και στην συνέχεια τον έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.

Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο αγνοούμενος οδηγός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κλήση έγινε στο 112 για αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στο ρέμα Ήμερος Πεύκος. Από εκείνη την ώρα αναζητείται ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ο οδηγός φέρεται να παρασύρθηκε στην Αγία Κυριακή, περιοχή κοντά σε Ραφήνα και Πικέρμι. Ο πολίτης που ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέφερε ότι είδε τον οδηγό να παρασύρεται από φουσκωμένο ρέμα της περιοχής.

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Εν τω μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, σε ΑττικήΕύβοια και Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο λόγω του καιρού που σφυροκοπά τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το 112 έστειλε μήνυμα να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις σε ΑττικήΘεσσαλονίκη και Εύβοια.

Τα προβλήματα ήταν πολλά το πρωί της Πέμπτης σε πολλά σχολεία της χώρας. Ένα νηπιαγωγείο στην Κηφισιά πλημμύρισε νωρίτερα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση να διακοπεί και οι γονείς να σπεύσουν άρον άρον να πάρουν τα παιδιά τους. Από τη στέγη του νηπιαγωγείου άρχισαν να τρέχουν νερά, με αποτέλεσμα οι γονείς να τρέξουν άρον άρον να πάρουν τα παιδιά τους. 

Την ίδια ώρα, από θαύμα σώθηκαν μαθητές σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι σχημάτισαν γέφυρα με τα θρανία τους για να μπορέσουν να φύγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο. Στο μεταξύ, από τη σφοδρή νεροποντή «πνίγηκε» λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς. Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μάλιστα, από την κακοκαιρία εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στον οικισμό Μωραΐτικα, ενώ όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για τον απεγκλωβισμό τους έσπευσε στην περιοχή Super Puma.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA