Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Μπάλλος βρίσκεται σε εξέλιξη και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους δρόμους από την έντονη βροχόπτωση προκαλούν και σοβαρούς κινδύνους στους οδηγούς. Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από την τροχαία τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις, εφόσον όμως, χρειαστεί να μετακινηθούν πολίτες με τη χρήση ΙΧ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Οδηγίες για την πιο ασφαλή οδήγηση σε λιμνάζοντα νερά:

  1. Η οδήγηση σε σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά θα πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να σταματήσει το όχημα
  2. Ο έλεγχος στις άκρες του πεζοδρομίου -εφόσον είναι εφικτό- μπορεί να δώσει σχετική εικόνα για το βάθος του νερού
  3. Οδήγηση στο υψηλότερο σημείο του δρόμου
  4. Ιδιαίτερη προσοχή κοντά σε κοίτες ποταμών, λιμνών ή θάλασσα
  5. Ελεγχος ανά τακτά διαστήματα της απόδοσης των φρένων και της πρόσφυσης του οχήματος στο οδόστρωμα
  6. Ελαφρά πατήματα του πεντάλ για στέγνωμα των φρένων 
  7. Επιβεβαίωση λειτουργίας της κόρνας
  8. Επιβεβαίωση λειτουργίας των φώτων
  9. Επιβεβαίωση λειτουργίας της υδραυλικής υποβοήθησης τιμονιού

Παράλληλα, η όποια ακινητοποίηση οχήματος θα πρέπει να γίνεται με αναμμένους τους προβολείς και τα «alarm», προκειμένου να ειδοποιούνται και τα γύρω οχήματα.

Προσοχή στα ατυχήματα εν μέσω της κακοκαιρίας του Μπάλλου

Η κάμερα του Reader.gr κατέγραψε ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη Λεωφόρο Κηφισίας κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων που κάνουν το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό. Από το παρακάτω βίντεο γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι μεγάλες ταχύτητες και τα απότομα φρεναρίσματα είναι άκρως ακατάλληλα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA