ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/10/2021 22:31

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μικρές διακοπές ρεύματος σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Κορωπί

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας - Στην Αττική σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Κορωπί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κακοκαιρία Μπάλλος: Μικρές διακοπές ρεύματος σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Κορωπί
(Πηγή: pixabay.com)
Ανάγνωση:

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει το έντονο κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Το βράδυ της Πέμπτης (14/10), σημειώθηκαν διακοπές σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα, σε τμήματα της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και στο Κορωπί υπήρξαν διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας. Από το απόγευμα είχαν σημειωθεί διακοπές και στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Κάτω Πατήσια) καθώς και σε περιοχές του Ρέντη. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δείγμα των έντονων προβλημάτων που δημιουργεί η κακοκαιρία είναι τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Πέμπτης (14 Οκτωβρίου).

Αναλυτικά τα μέτρα για την κακοκαιρία «Μπάλλος»:

  1. Μία με οκτώ προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  3. Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΠΑΛΛΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ