Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Αναστολή της υπηρεσίας διανομής από efood και Wolt

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία Μπάλλος που πλήττει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας διανομής από τις εταιρείες efood και Wolt - Οδηγίες για την πιο ασφαλή οδήγηση σε λιμνάζοντα νερά

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Την αναστολή της υπηρεσίας διανομής ανέστειλαν οι δύο εταιρείες του χώρου, efood και Wolt, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας Μπάλλος που πλήττει τη χώρα. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ισχυροποιηθούν και τις επόμενες ώρες και μέρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι διανομείς φαγητού και άλλων προϊόντων.

H ανακοίνωση της efood

Με ειδοποίηση τόσο στους διανομείς όσο και τους καταναλωτές, η efood ενημερώνει ότι «λόγω κακοκαιρίας η υπηρεσία delivered by efood είναι κλειστή και οι διανομείς μας θα παραμείνουν εκτός δρόμου μέχρι νεοτέρας»

Η ανακοίνωση της Wolt

«Η Wolt ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει την παραγγελειοληψία και τις παραδόσεις της κατά τόπους και για χρονικά διαστήματα που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την προστασία των συνεργατών διανομέων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά σε περιοχές που εντοπίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν από την εφαρμογή για το εάν πραγματοποιούνται διανομές στην περιοχή τους ή όχι.

Η εταιρεία παρακαλεί για την κατανόηση των χρηστών για τυχόν καθυστερήσεις. Για τη Wolt, η υγεία και η ασφάλεια των συνεργατών διανομέων είναι υψίστης σημασίας».

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Οδηγίες για την πιο ασφαλή οδήγηση σε λιμνάζοντα νερά:

  1. Η οδήγηση σε σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά θα πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να σταματήσει το όχημα
  2. Ο έλεγχος στις άκρες του πεζοδρομίου -εφόσον είναι εφικτό- μπορεί να δώσει σχετική εικόνα για το βάθος του νερού
  3. Οδήγηση στο υψηλότερο σημείο του δρόμου
  4. Ιδιαίτερη προσοχή κοντά σε κοίτες ποταμών, λιμνών ή θάλασσα
  5. Ελεγχος ανά τακτά διαστήματα της απόδοσης των φρένων και της πρόσφυσης του οχήματος στο οδόστρωμα
  6. Ελαφρά πατήματα του πεντάλ για στέγνωμα των φρένων
  7. Επιβεβαίωση λειτουργίας της κόρνας
  8. Επιβεβαίωση λειτουργίας των φώτων
  9. Επιβεβαίωση λειτουργίας της υδραυλικής υποβοήθησης τιμονιού

Παράλληλα, η όποια ακινητοποίηση οχήματος θα πρέπει να γίνεται με αναμμένους τους προβολείς και τα «alarm», προκειμένου να ειδοποιούνται και τα γύρω οχήματα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#efood #διανομέας #κακοκαιρία #Μπάλλος

Best of Internet