Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική

Με προσωπικό ασφαλείας, μόνο για έκτακτα περιστατικά και σε συγκεκριμένες ώρες θα λειτουργήσουν σήμερα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ένα ακόμα πρόβλημα ως απόρροια της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι κάτοικοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα οποία ουσιαστικά θα υπολειτουργήσουν. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ:

Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. για έκτακτα μόνον περιστατικά τα ακόλουθα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ:

  • Αμπελοκήπων (Λ.Αλεξάνδρας 175), τηλ επικοινωνίας 2106412135
  • Ομόνοιας (Αγ.Κωνσταντινου 16) , τηλ επικοινωνίας 2105213685-686
  • Κεντρικό (Απ. Παύλου 12, Μαρούσι), τηλ επικοινωνίας 210 8110686

Κλειστά σχολεία και δικαστήρια

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15.10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν και άλλα προληπτικά μέτρα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλος». Συγκεκριμένα:

  • Μία με οκτώ προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  • Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΟΠΥΥ #φαρμακεία #κακοκαιρία #Μπάλλος #Πολιτική Προστασία