Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, ενώ «σαρωτικό» ήταν το πέρασμά του από την Αθήνα χθες, Πέμπτη (14/10). Ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζουν να σημειώνονται από την αρχή του 24ώρου σήμερα, Παρασκευή, σε αρκετές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του 24ώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπέδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

Αξίζει να σημειωθεί πως το «χτύπημα» του Μπάλλου στο λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν ισχυρό με τον Ευθύμιο Λέκκα να αναφέρει πως στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες... 30 εκατομμύρια τόνοι νερού! Χαρακτηριστικό είναι το εντυπωσιακό timelapse βίντεο του meteo.gr όπου προβάλλονται εικόνες από τις ισχυρότατες καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, όπως καταγράφηκαν από μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη.

Δείτε το βίντεο:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA