Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου καλούνται μέσα σε δύσκολες πλέον καιρικές συνθήκες να προσπαθήσουν να επανέλθουν σε μια πρότερη κανονικότητα, που βρίσκει εκατοντάδες εξ αυτών χωρίς σπίτια και περιουσίες μετά το χτύπημα του σεισμού. Την ίδια στιγμή, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις δωρεές των συνανθρώπων μας, που προφανώς δεν κατανοούν ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης και τους στέλνουν ό,τι πεταμένο βρουν στις αποθήκες τους.

Χαρακτηριστική είναι η έκκληση που κάνει ο Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου και Βιάννου σε όσους θέλουν να βοηθήσουν και τους καλεί να σταματήσουν να στέλνουν μεταξύ άλλων «νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγωμένες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα...».

O Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης με μία ανάρτησή του στο Facebook ζητά από τους πολίτες να μην στέλνουν κουρέλια και σκουπίδια, καθώς κάποιοι έστειλαν αποκριάτικες στολές, λαμέ φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες, νυφικά, στολή αστροναύτη, ακόμα και άπλυτα εσώρουχα.

Αναλυτικά αναφέρει: «Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχρηστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγωμένες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρτάρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAGATHAGGRLOS%2Fposts%2F3959799734121818&show_text=true&width=500

«Έχουμε τόνους από ρούχα, με λύπη βλέπουμε ότι είναι για ανακύκλωση. Φιλανθρωπία δεν σημαίνει ξεμπαζώνω […] Οι άνθρωποι που δοκιμάζονται έχουν αξιοπρέπεια» είπε μεταξύ άλλων στο TV Creta. Ακούστε όσα είπε:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA