Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να χτυπά τη χώρα με νέο κύμα καταιγίδων να σφυροκοπά από τις 13:30 την Αττική. Για την επιδείνωση του καιρού είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, να ξεκαθαρίζει ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα όσο χθες, Πέμπτη (14/10), αλλά θα είναι δυνατές οι μπόρες που θα έρθουν τις επόμενες ώρες.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα κινηθούν ΒΑ. Η Αττική θα επηρεαστεί και πάλι σε λίγο. H πρόβλεψη αφορά έντονες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, σε όλη τη χώρα και στην Αττική».

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνοςέγραψε στο Facebook πως «σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή». Μάλιστα, για ακόμη μία φορά παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα στην Αθήνα με την κυκλοφορία των οχημάτων να διακόπτεται λόγω συσσώρευσης υδάτων:

  • Στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την οδό Πέτρου Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας
  • Στην περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, αμφότερες οι οδικές αρτηρίες δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

https://embed.windy.com/embed2.html?lat=39.390&lon=19.202&detailLat=39.390&detailLon=19.202&width=650&height=450&zoom=6&level=surface&overlay=rain&product=ecmwf&menu=&message=&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1

Οπως ανέφερε νωρίτερα και ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το απόγευμα θα χτυπήσει νέο σύστημα καταιγίδων που θα δημιουργήσει προβλήματα, πριν αρχίσει το βαρομετρικό να κινείται οριστικά προς τα ανατολικά. Ηδη πάντως, στο ανατολικό Αιγαίο υπάρχει μεγάλη κακοκαιρία σε εξέλιξη και υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, αλλά κι εργασιών στην ύπαιθρο. Την ίδια ώρα, ο «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το χαμηλό βαρομετρικό που εκτείνεται από τη νότια Ιταλία μέχρι και την Τουρκία, θα συνεχίσει τις επόμενες ώρες πλήττοντας το Ιόνιο και γενικά τα Επτάνησα, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη δυτική Στερεά, καθώς και τη δυτική Πελοπόννησος.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να εξασθενεί από το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επιμείνει στην ανατολική Θράκη, την ανατολική Στερεά και το ανατολικό Αιγαίο και γενικότερα στα ανατολικά παράλια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Και το Σάββατο αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, ενώ η βελτίωση θα αρχίσει να φαίνεται από την Κυριακή, οπότε και το φαινόμενο θα κινηθεί ανατολικότερα.

Οπως αναφέρει το meteo.gr, για το υπόλοιπο της Παρασκευής (15/10) αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA