Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε και στην Κρήτη η κακοκαιρία «Μπάλλος», που κορυφώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, με ισχυρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το neakriti. Ισχυρή νεροποντή έπληξε νωρίς τα ξημερώματα την ανατολική Κρήτη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος», διήρκησαν αρκετή ώρα στην Κρήτη και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα

Περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα εκδηλώθηκαν μπόρες και καταιγίδες, με δεκάδες κεραυνούς, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, οι οποίοι - όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο - έθεσαν εκτός λειτουργίας κολώνες οδοφωτισμού. Η ένταση του φαινομένου έως και τις 05:00 ήταν πρωτοφανής, χωρίς να καταγράφονται - όπως αποτυπώνεται μέχρι και αυτή την ώρα - εκτεταμένα προβλήματα. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν μεγάλα προβλήματα από κατολισθήσεις σε χωριά του δήμου Φαιστού, στις Καμάρες και τα Βορίζια.

Φερτά υλικά, χώματα και ποσότητες νερού κατέβηκαν από τους πρόποδες του Ψηλορείτη με αποτέλεσμα να κλείσουν, όπως και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, τα οδικά δίκτυα στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο κ. Συριγωνάκης, το μεσημέρι της Παρασκευής έχει πλέον αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων σε όλα τα οδικά δίκτυα, καθώς από το πρωί συνεργεία του Δήμου Φαιστού και της Περιφέρειας Κρήτης απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

Επίσης, σημαντικά προβλήματα από κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στον Τσούτσουρα, το Λαράνι και το Μελιδοχώρι, ενώ πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν στον Μασταμπά και τις Γούρνες, όπου υπήρξε άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πηγή: neakriti.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA