Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αγιο Ορος: Ακαρπες παραμένουν οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο αγνοούμενων

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που χάθηκαν στο Αγιο Ορος το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω. «Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Οπως ανέφερε νωρίτερα η ιστοσελίδα voria.gr, πρόκειται για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο όρος. Ενώ η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σήμα που έλαβαν ανέφερε για δύο άτομα που έχουν αποπροσανατολιστεί, στο όρος Άθωνα, πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου. Στον Άθωνα επιχειρούν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 8 στελέχη: 4 ορειβάτες της 2ης ΕΜΑΚ και 4 πυροσβέστες από Σταθμούς της Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA