Μενού
  • Α-
  • Α+

Πατούσαν πάνω σε θρανία σε μια ανθρώπινη αλυσίδα και έγιναν Viral, αφού οι εικόνες από τον τρόπο διαφυγής τους από το πλημμυρισμένο σχολείο τους εν μέσω της κακοκαιρίας του Μπάλλου, ταξίδεψαν παντού. Οι μαθητές του σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας, όμως, δεν το έζησαν όλοι σαν μια εφηβική πλάκα που συνοδεύτηκε από χαμένες ώρες μαθήματος, αφού ο κίνδυνος που αναπτύχθηκε προκάλεσε ακόμα και κρίσεις πανικού!

Τα παιδιά αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να «αποδράσουν» από το κοντέινερ - αίθουσες και ορισμένα από αυτά μίλησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1 για όσα έζησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (14/10). Ο Μάνος Αρίζος, πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου, ο οποίος χτύπησε και το χέρι του, στην προσπάθειά του να κρατήσει ανοιχτή μια πόρτα, που πίεζαν μεγάλοι όγκοι νερού, ώστε να μπορέσουν να φύγουν από το σχολείο οι συμμαθητές του, περιέγραψε όσα συνέβησαν: «Ημασταν στις επάνω αίθουσες του σχολείου, όταν αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε τη στάθμη του νερού στους 40 πόντους. Τα παιδιά στις κάτω τάξεις είχαν κυριολεκτικά εγκλωβιστεί και έπρεπε να βρούμε τρόπους να τα βγάλουμε έξω. Ηταν μέσα σε ένα κοντέινερ 22 άτομα και πολλά παιδιά έχασαν την ψυχραιμία τους, λόγω του νερού και άρχισαν να παθαίνουν κρίσεις πανικού», τόνισε ο μαθητής, κάτι που επιβαίωσαν και αρκετοί γονείς των μαθητών.

Αλλος μαθητής τόνισε πως «αυτό έχει ξαναγίνει στο σχολείο, όταν εμείς είμαστε σε πιο μικρές τάξεις. Εχουμε κτηριακό πρόβλημα στο σχολείο μας». Από την πλευρά της, η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε ότι «...δεν υπάρχει μελέτη για να γίνει ανέγερση και αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών. Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε αλλού τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Ηδη μέσα στο σχολείο υπάρχουν διάδρομοι που έχουν μετατραπεί σε αίθουσες». Και όλα αυτά, όπως συμπλήρωσαν πολλοί γονείς «...σε απόσταση 50 μέτρων από το μελλοντικό στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ».

https://twitter.com/bikosmariosraf/status/1448637968751673346?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/Marka2_/status/1448592026761666562?ref_src=twsrc^tfw

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA