Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό. Η συμπεριφορά του κωμικού ουκ ολίγες φόρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αλαζονική μπροστά στις κάμερες, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που εκνευριζόταν.   

Διαβάστε ακόμη: Σπύρος Μπιμπίλας: Ο Φιλιππίδης μού στάθηκε σαν αδερφός αλλά δεν μπορώ να παραγράψω αυτά που ακούω

Στην εκπομπή OPEN Weekend προβλήθηκαν αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Πέτρου Φιλιππίδη στις οποίες μιλά για το πόσο καλός ηθοποιός είναι, τα βάζει με τους δημοσιογράφους επειδή θεωρούσε πως μιλούν δυνατά και αναφερόταν στις παραστάσεις που συμμετείχε και σταματούσε αν χτυπούσαν κινητά τηλέφωνα των θεατών. Ο Πέτρος Φιλιππίδης μιλούσε για τον σεβασμό τον οποίο θεωρεί πως «τον απαιτείς, δεν τον κερδίζεις». Μάλιστα, προβλήθηκε και το βίντεο το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, στο οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης ειρωνεύονται άτομα τα οποία έκαναν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση «μετά από 20 χρόνια». 

Με αφορμή τα περιστατικά που προβλήθηκαν, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολίασε: «εγώ είμαι υπέρ της αλήθειας αλλά αυτά που είδα αυτή τη στιγμή και με τις κατηγορίες που έχουμε εναντίον του δεν πάει να πει πως έχουν σχέση. Δεν πάει να πει πως όταν ένας άνθρωπος είναι εκνευρισμένος, νάρκισσος εγωπαθής και τα λοιπά ότι μπορεί να φτάσει... Αυτά που είδα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ηθοποιούς». 

«Από τη μία μεριά έχουμε τις φοβερές κατηγορίες, από την άλλη το MeToo που υπάρχει και θα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Από την άλλη μεριά πως εκφράζεται ένας νάρκισσος, αλαζόνας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Η τηλεόραση δημιουργεί προβλήματα όπως να χάνεις το μέτρο, να εκνευρίζεσαι», συμπλήρωσε ο κ. Σούρας. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τρία κακουργήματα

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπεμφθεί σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση και οι απαντήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος, δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών συναδέλφων του. Σύμφωνα με τις εις βάρος του καταγγελίες ο βιασμός τελέσθηκε το 2008 ενώ οι απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA