Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση των δύο αποπροσανατολισμένων προσκυνητών που είχαν μεταβεί στο Αγιον Ορος. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ τους εντόπισαν λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα ύστερα από ώρες αναζητήσεων στον ορεινό όγκο των μονών του Αγίου Ορους. Οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές εντοπίστηκαν σώοι από άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Οι δύο προσκυνητές, παρά την κακοκαιρία και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Άθωνα μαζί με άλλους κι έχασαν τον προσανατολισμό τους. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου, οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές ήταν μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους, που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Αθω. 

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους» είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούσαν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχε κι ένα ελικόπτερο, το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διάσωσή τους. Το απόγευμα οι δύο Ουκρανοί εντοπίστηκαν σώοι, από άντρες της ΕΜΑΚ που έπαιρναν μέρος στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές είχαν πάρει λάθος μονοπάτι και δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν έγκαιρα με μέλη της ομάδας τους. Για καλή τους τύχη ο καιρός τις τελευταίες ώρες ήταν καλός στο Άγιο Όρος και οι ίδιοι παρέμειναν ψύχραιμοι, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους ξεκίνησε χθες το απόγευμα (15-10-2021). Η ομάδα τους πήγε για πεζοπορία και ανάβαση στο όρος Αθως ενώ μαινόταν η κακοκαιρία «Μπάλλος.» Καθώς ξεκίνησαν την κατάβαση οι δύο, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη συνέχεια, έμειναν πιο πίσω. Οταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν δίχως όμως να τους εντοπίσουν κι έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA