Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του», μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Μπάλλος - Χρήστος Στυλιανίδης: Θα είχαμε νεκρούς αν ο δήμαρχος Ιθάκης δεν έσπαγε τοιχία

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων. Επίσης από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Μεσολόγγι

Στο μεταξύ στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμο, «το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας». Όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, συνεργεία του δήμου του βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA