Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στην υπόθεση του 8χρονου κοριτσιού, καθώς αναμένονται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου οι εκθέσεις της δεύτερης εξέτασης του ιατροδικαστή και της παιδοψυχολόγου. Ακόμα αναμένεται η εξέταση και της κοινωνικής λειτουργού, η οποία θα αφορά τη διαβίωση των ανήλικων παιδιών. Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου, συγκλονίζει με τα λεγόμενά της. «Το παιδί φιλοξενείται από την Τρίτη το απόγευμα στο παράρτημα παιδικής προστασίας σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη η οποία αναφέρει ότι αφαιρείται προσωρινά επιμέλεια της ανήλικης δύο γονείς. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει εισαγωγή προκειμένου να υποβληθεί σε όλες εξετάσεις για τα μεταδιδόμενα νοσήματα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Στη συνέχεια έρθει στην δομή μας την ανήλικη την είδα για 5 λεπτά χθες» σημείωσε σε δηλώσεις της στο Χαμογέλα και Πάλι η Μαρία Κορακάκη, πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου, όπου φιλοξενείται η 8χρονη.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Παραπονιόταν ότι πονά εδώ και έναν χρόνο» - Τι ισχυρίζεται η μητέρα του κοριτσιού

Σύμφωνα με την ίδια, η κοινωνική υπηρεσία μετέφερε την ανήλικη στην δομή. Όσον αφορά την αφαίρεση της επιμέλειας της 8χρονης και από τους δύο γονείς, η κυρία Κορακάκη τόνισε ότι «ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα σε ξέρει και έχει περίπτωση να διατάξει μέτρα για την σωματική ψυχική υγεία ενός παιδιού υπάρχει βάση και να κρίνει και να εκδώσει την διάταξη αυτή».

«Μιλάμε για πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά ένα ανήλικο παιδί που σημαίνει πρέπει να προσεγγίζουμε την υπόθεση αυτή με πολύ μεγάλη προσοχή. Η κοινωνική υπηρεσία και ψυχολογικά και χειριστούν την κατάσταση. Μιλάμε για ένα παιδί οχτώ ετών που βρέθηκε σε ένα άγνωστο περιβάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί» πρόσθεσε. Όπως εξήγησε η κυρία Κορακάκη από τη στιγμή που υπάρχει αφαίρεση επιμέλειας από τους δύο γονείς, δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί κανένας συγγενής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Εισαγγελέα η οποία και θα αποφανθεί για τις περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 Οκτωβρίου υπήρξε εισαγγελική παραγγελία κατόπιν καταγγελίας πως η 8χρονη βιάζεται στο σπίτι όπου διαμένει με τη μητέρα και τον φίλο της. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος εντόπισε στο σώμα του σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης χωρίς όμως να υπάρχει η απόλυτη βεβαιότητα. Το κορίτσι υπεβλήθη χθες (16/10) και σε άλλες εξετάσεις από τον ιατροδικαστή σε μία προσπάθεια να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πόρισμα.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr το 8χρονο κορίτσι πρόκειται να εξεταστεί και από γυναικολόγο μετά από παραγγελία της Εισαγγελικής λειτουργού. Τα πορίσματα που θα προκύψουν από τους δύο γιατρούς καθώς και η έκθεση που θα συνταχθεί από την παιδοψυχολόγο που έχει εξετάσει και έχει μιλήσει με την 8χρονη, θεωρούνται σημαντικά και καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Το ίδιο σημαντική θεωρείται και η έκθεση που θα συνταχθεί από την κοινωνική λειτουργό αναφορικά με τη διαβίωση όχι μόνο της 8χρονης αλλά και των λοιπών τριών ανήλικων αδελφών της. Η 8χρονη είναι υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία απαγόρευσε να έχει οποιαδήποτε επαφή με συγγενικά πρόσωπα. Φιλοξενείται σε δομή και παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό και παιδίατρο. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα και λαμβάνονται καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος κακοποίησε την 8χρονη.

«Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει»

«Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Η κόρη μου έχει 4 παιδιά από διαφορετικούς συζύγους. Ο πατέρας της 8χρονης είναι στα καράβια, λείπει καιρό και παίρνει τηλέφωνα. Αυτός δεν δίνει διαζύγιο στην κόρη μου. Αυτός τη θέλει αλλά αυτή έμπλεξε με κάποιον. Είναι παράξενο παιδί ανέκαθεν. Ο Θεός με έχει καλά ακόμα να τα μεγαλώνω (σ.σ. τα παιδιά)», είπε στο STAR η γιαγιά της 8χρονης. Σε ερώτηση για το αν είχε διαπιστώσει πως συνέβαινε κάτι στην 8χρονη απάντησε: «έλειπε ο πατέρας του, μίλαγε μαζί του, ήταν χαρούμενο. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, δεν ξέρω ποιος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA