Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο CERN, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, βρίσκονται 24 μαθητές από όλη την Ελλάδα με σκοπό να εκπαιδευτούν στους τομείς της φυσικής και των θετικών επιστημών.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Συνελήφθη 71χρονος για ενδοοικογενειακή βία - Έσπρωξε τη σύζυγό του και χτύπησε στο κεφάλι

Όπως αναφέρει το neakriti.gr στο σπουδαίο ερευνητικό κέντρο, είχε την τύχη να βρεθεί ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων ο οποίος τονίζει μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV ιδιαίτερα χαρούμενος ότι «κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 200 μαθητές που είχαν λάβει μέρος». Αναφέρει ότι «κάθε σχολείο είχε την δυνατότητα να στείλει μόνο έναν μαθητή» και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές και σπουδαίες εμπειρίες».

Η συμμετοχή του σε πρόγραμμα του CERN αποτελεί μία μοναδική διάκριση και όπως λέει και ο ίδιος αφορά μόνο μαθητές λυκείου. Στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου, ο Απόστολος Τόλης εξομολογείται ότι, «επικρατεί μία ασυνήθιστη οργάνωση» και εύχεται μία μέρα να βρεθεί ως ειδικευμένος επιστήμονας εκεί. Οι 24 μαθητές που διακρίθηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας εκπαιδεύονται στο ερευνητικό κέντρο και αναλαμβάνουν ανά ομάδες που αποτελούνται από δύο κυρίως άτομα ένα project που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Πηγή: neakriti.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA