Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αποκαρδιωτικές εικόνες: Απέραντος σκουπιδότοπος ο βυθός της Πάρου - Ανέσυραν μέχρι και σημαίες

Οτιδήποτε θεωρείται «άχρηστο» από τον άνθρωπο, καταλήγει στη θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, καθώς ρυπογόνες ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στο πιάτο μας

(Πηγή: parianostypos.gr)
(Πηγή: parianostypos.gr)

Ο όρος «ασυνειδησία» δεν αρκεί για να αποτυπώσει τις εικόνες που προέκυψαν από τον καθαρισμό του βυθού στην περιοχή Βίντζι της Παροικιάς στην Πάρο. Οι εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Aegean Rebreath», μετείχαν την Κυριακή (17/10) σε μια ακόμη δράση και συνέλεξαν αντικείμενα (σκουπίδια) που μολύνουν αλόγιστα τη θάλασσα. Οτιδήποτε θεωρείται «άχρηστο» από τον άνθρωπο, καταλήγει στη θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, καθώς ρυπογόνες ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στο πιάτο μας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parianostypos.gr, μια μέρα πριν (16/10), πραγματοποιήθηκε παρόμοια δράση και στη Νάουσα της Πάρου με το αποτέλεσμα να είναι εξίσου αποκαρδιωτικό.

Image
(Πηγή: parianostypos.gr)

Η «Aegean Rebreath» εργάζεται για την απορρύπανση των ακτών και των βυθών και την αποκατάσταση της ισορροπίας της θαλάσσιας ζωής. Μάλιστα, η εθελοντική ομάδα δεν συλλέγει απλώς τα απορριπτόμενα αντικείμενα, αλλά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται στη λογική της κυκλικής οικονομίας και της σύγχρονης οικολογικής αντίληψης. Με τις δράσεις καθαρισμού, δίνει ανάσα στους βυθούς του Αιγαίου καθώς καθαρές και υγιείς θάλασσες σημαίνουν υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και διατήρηση του ανεκτίμητου πλούτου του για την επιβίωση και υγεία και του ανθρώπινου είδους.

Image
(Πηγή: parianostypos.gr)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πάρος #σκουπίδια #θάλασσα

Best of Internet