Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοζάνη: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου σε χωράφι - Είχε ξεκινήσει από τη Ρόδο

Λόγω κακοκαιρίας ελικόπτερο με τρεις επιβάτες δεν κατάφερε να φτάσει ως την Κέρκυρα που ήταν ο προορισμός του και υπό τον φόβο να εξαντληθούν τα καύσιμα έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κοζάνη

Ελικόπτερο στην Κοζάνη (πηγή: Glomex/MEGA)
Ελικόπτερο στην Κοζάνη (πηγή: Glomex/MEGA)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τρεις Ελβετούς που επέβαιναν σε ιδιωτικό ελικόπτερο με το οποίο ξεκίνησαν από τη Ρόδο την Κυριακή με προορισμό την Κέρκυρα. Το ελικόπτερο χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κοζάνη, ανάμεσα ανάμεσα σε Κρόκο και Καρυδίτσα, κοντά στο κτίριο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA κατά φαινόμενα η προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια της Κοζάνης και της Καστοριάς βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Κέρκυρα, λόγω της κακοκαιρίας, κι έτσι κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, λόγω των διαδρομών καταναλώθηκαν περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για αναγκαστική προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην Καρυδίτσα.

Οι τρεις επιβάτες από την Ελβετία, με τη συνδρομή ενός Κοζανίτη ερασιτέχνη πιλότου, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαϊδας, όπου υπάρχει ελικοδρόμιο. Από εκεί το ελικόπτερο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, προκειμένου στη συνέχεια να πετάξει προς τη Θεσσαλονίκη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κοζάνη #ελικόπτερο #Μπάλλος #κακοκαιρία

Best of Internet