ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/10/2021 07:10

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανοίγει πάλι το σχολείο που πλημμύρισε και οι μαθητές έκαναν τα θρανία... γέφυρα διαφυγής

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το σχολείο που πλημμύρισε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα Φιλαδέλφεια: Ανοίγει πάλι το σχολείο που πλημμύρισε και οι μαθητές έκαναν τα θρανία... γέφυρα διαφυγής
Νέα Φιλαδέλφεια: Ανοίγει πάλι το σχολείο που πλημμύρισε και οι μαθητές έκαναν τα θρανία... γέφυρα διαφυγής
Ανάγνωση:

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το σχολείο που πλημμύρισε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Υπενθυμίζεται ότι το σχολικό συγκρότημα είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκαστούν να δημιουργήσουν γέφυρα, χρησιμοποιώντας τα θρανία τους, ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν από το χώρο.

Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Σε κρίση πανικού οι μαθητές του σχολείου

Ο Μάνος Αρίζος, πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου, ο οποίος χτύπησε και το χέρι του, στην προσπάθειά του να κρατήσει ανοιχτή μια πόρτα, που πίεζαν μεγάλοι όγκοι νερού, ώστε να μπορέσουν να φύγουν από το σχολείο οι συμμαθητές του, περιέγραψε όσα συνέβησαν: «Ημασταν στις επάνω αίθουσες του σχολείου, όταν αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε τη στάθμη του νερού στους 40 πόντους. Τα παιδιά στις κάτω τάξεις είχαν κυριολεκτικά εγκλωβιστεί και έπρεπε να βρούμε τρόπους να τα βγάλουμε έξω. Ηταν μέσα σε ένα κοντέινερ 22 άτομα και πολλά παιδιά έχασαν την ψυχραιμία τους, λόγω του νερού και άρχισαν να παθαίνουν κρίσεις πανικού», τόνισε ο μαθητής, κάτι που επιβεβαίωσαν και αρκετοί γονείς των μαθητών.

Αλλος μαθητής τόνισε πως «αυτό έχει ξαναγίνει στο σχολείο, όταν εμείς είμαστε σε πιο μικρές τάξεις. Εχουμε κτηριακό πρόβλημα στο σχολείο μας». Από την πλευρά της, η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε ότι «...δεν υπάρχει μελέτη για να γίνει ανέγερση και αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών. Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε αλλού τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Ηδη μέσα στο σχολείο υπάρχουν διάδρομοι που έχουν μετατραπεί σε αίθουσες». Και όλα αυτά, όπως συμπλήρωσαν πολλοί γονείς «...σε απόσταση 50 μέτρων από το μελλοντικό στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ