Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι άτρωτοι από την πανδημία του κορονοϊού οι νέοι άνθρωποι καθώς μέσα στις τελευταίες ώρες δύο συμπολίτες μας κατέληξαν από τη νόσο σε Τρίκαλα και Λάρισα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο ασθενείς άνηκαν στην ηλικιακή ομάδα των 30ρηδων.

Συγκεκριμένα λίγα 24ωρα μετά τον χαμό ενός 29χρονου στα Τρίκαλα, τώρα ακόμα μια 34χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα (18/10) το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr η 34χρη μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρα από πρόσωπο της οικογένειάς της, σε βαριά κατάσταση με συμπτώματα της νόσου covid-19, στο νοσοκομείο. Εκεί, παρά τη μάχη των γιατρών κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Πάνω από 100 νέοι νεκροί στην Ελλάδα - 12 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή ένας 32χρονος με καταγωγή από την Καρδίτσα που νοσούσε με Covid-19 έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον ιό, ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στη Λάρισα. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο πατέρας του άτυχου άνδρα νοσηλεύεται και αυτός σε νοσοκομείο εκτός Λάρισας, αφού νοσεί από κορονοϊό.

Πεθαίνουν περιμένοντας να μπουν σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση με την πανδημία στη βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεφεύγει και το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου ο οποίος σε πρωινές (18/5) του δηλώσεις στον RealFM 107.1 αποκάλυψε πως τρεις άνθρωποι που νοσηλεύονταν, περιμένοντας να μπουν σε ΜΕΘ, κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν 7 άνθρωποι και πως από αυτούς «οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη. Πέθαναν διασωληνωμένοι σε απλή κλινική κορονοϊού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA