Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνεται η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας καθώς το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά έκνομων ενεργειών. Συμμορίες που κυκλοφορούν σε πλατείες και στενά, «γδύνουν» στην κυριολεξία τους ανυποψίαστους περαστικούς, αποσπώντας τους κινητά, πορτοφόλια μέχρι και ρούχα. 

Σύμφωνα με τον ANT1 το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (16/10) στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό, όταν μια συμμορία επιτέθηκε σε ανήλικα παιδιά προκειμένου να τα ληστέψει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις ανήλικοι, από 10 έως 12 χρονών, περπατούσαν στην πλατεία γύρω στις 21:00 το βράδυ. Τότε τα τρία μέλη της συμμορίας τους πλησίασαν και τους απείλησαν ότι θα τους σκοτώσουν εάν δεν τους δώσουν ό,τι έχουν πάνω τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους απέσπασαν μέχρι και τις ζακέτες που φορούσαν. Οι ληστές αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Στη συνέχεια οι ανήλικοι κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες την Κυριακή (17/10) το μεσημέρι στην ίδια πλατεία που είχε διαπραχθεί η ληστεία. Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του σταθμού ανέφερε ότι στην περιοχή η κατάσταση με την εγκληματικότητα έχει ξεφύγει ειδικότερα όταν πέφτει το σκοτάδι.

Κώστας Μπακογιάννης: Αντιμετωπίζουμε σοβαρό ζήτημα με τις συμμορίες στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ίδιο Μέσο τοποθετήθηκε για το γεγονός και αποκάλυψε ότι το κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με συμμορίες οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες (και όχι μόνο) προχωρούν σε έκνομες ενέργειες. «Έχουμε τέτοια συμβάντα στην Αθήνα και αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. Και συνεχίζει «Έχουμε δημιουργήσει ένα συντονιστικό με την Αστυνομία ώστε να σχεδιάζουμε καλύτερα που θα πρέπει να παρέμβουμε». Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, ο «κύριος στόχος είναι να αυξηθεί η αστυνόμευση στο δρόμο και πλέον αυτό μπορεί να επιτευχθεί».

Λειψανδρία στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Σε έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» και έχει ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021, το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ενημέρωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι λόγω της έλλειψης αστυνομικών τα γραφεία του τμήματος θα παραμείνουν κλειστά. Στο συγκεκριμένο έγγραφο η υπηρεσία αναφέρει ότι αδυνατεί να διαθέσει προσωπικό στα σημεία που της έχει ζητηθεί, ενώ για κάθε υπηρεσία αναφέρεται και σε ποιο Α/Τ ανήκει η ευθύνη.

Ο χαρακτηριστικός τίτλος του εγγράφου είναι: «Τα γραφεία της Υπηρεσίας μας θα παραμείνουν κλειστά καθόσον όλοι οι αστυνομικοί διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες». Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε διαψεύσει με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με ανάρτησή στο Twitter είχε αναφέρει τα εξής:

«Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας έχει προβλεφθεί ότι ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους πηγαίνουν σήμερα στη θέση τους. Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα παντού».

https://twitter.com/theodorikakosp/status/1444900571895537667?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA