Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας Παναγιώτης Καρύδης μίλησε για την επικινδυνότητα των ρηγματώσεων που εντοπίστηκαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου. «Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να δουν τη βαρύτητά τους», τόνισε ο κ. Καρύδης, συμπληρώνοντας ότι «όπως σε κάθε παλιό κτήριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω εξέταση».

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό, άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Αγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ. Ο Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη, πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ. «Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις», εξήγησε και σημείωσε πως «το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, όπου φιλοξενείται η έκθεση για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, ενώ κατέρρευσε και μικρό κομμάτι από το μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών στον εξωτερικό της χώρο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να διασφαλίσουν πως κανένα από τα ιστορικά αντικείμενα αξίας, στα οποία συγκαταλέγεται και η πατισερί με τη «Σχολή των Αθηνών» δεν θα τεθούν σε κίνδυνο λόγω του καιρού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA