Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες πριν από την επαναφορά του μικρού δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας και με την κίνηση στους δρόμους να έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακά επίπεδα, ανοίγει και πάλι η συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι, μεταξύ των οποίων είναι και τα διόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμη: Δακτύλιος: Από 25 Οκτωβρίου ελεύθερη κυκλοφορία για οχήματα υγραερίου, φυσικού αερίου, υβριδικά, ηλεκτρικά και Euro 6 έως 120 gr CO2

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής έβαλε στο τραπέζι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε ραδιοφωνική εκπομπή σχολίασε πως: Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται». Όπως επισήμανε δε αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Σε πρώτη φάση από την αρχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου επιστρέφει το μέτρο του δακτυλίου έπειτα από ενάμιση και πλέον χρόνο πανδημίας. Το μέτρο αυτή τη φορά θα έχει πολύ λιγότερα «παραθυράκια» και εξαιρέσεις, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή των γεωγραφικών ορίων του Δακτυλίου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μελέτη που ήδη πραγματοποιείται για την αναπροσαρμογή του. 

Όπως αποφασίστηκε σε διευρυμένη σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα ελεύθερη διέλευση μέσα στον δακτύλιο θα έχουν τα: 

  • ηλεκτρικά οχήματα
  • οχήματα φυσικού αερίου
  • υβριδικά
  • οχήματα με κινητήρα Euro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2)
  • όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου

Για την ώρα τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA