Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών προκειμένου να μελετήσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο έκρινε χθες Δευτέρα (18/10) πως ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσή Αυγή: Πώς περνούν τις ώρες τους στη φυλακή τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Οργή της οικογένειας Φύσσα για την απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

Με οργισμένη ανακοίνωση, η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, αντέδρασε -μέσω των συνηγόρων τους- χθες (18/10) στην είδηση πως αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος ήταν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η οικογένεια Φύσσα αναφέρει:

«Οταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας. Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA