ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/10/2021 14:43

Σέρρες: Αρνητής παραμένει άταφος γιατί οι συγγενείς του δεν πιστεύουν ότι πέθανε από κορονοϊό

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν! Δεν πείστηκαν ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε από κορονοϊό ενώ είχαν και το θετικό PCR. Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σέρρες: Αρνητής παραμένει άταφος γιατί οι συγγενείς του δεν πιστεύουν ότι πέθανε από κορονοϊό
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η πρώτη περίπτωση αρνητή, οι συγγενείς του οποίου ζήτησαν μετά τον θάνατό του να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να πειστούν ότι κατέληξε από κορονοϊό, σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των Σερρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του grtimes, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ανεμβολίαστο, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή της υγείας του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν! Δεν πείστηκαν ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε από κορονοϊό ενώ είχαν και το θετικό PCR. Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή. Για τη διαδικασία, μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό. Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», ανέφερε ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σερρών

Την ίδια ώρα και, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών έχει γεμίσει ασφυκτικά με διασωληνωμένους να περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στη ΜΕΘ. «Αυτή τη στιγμή και οι δέκα κλίνες στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Δύο ασθενείς διασωληνωμένοι αναμένουν να αδειάσει κάποια κλίνη ενώ για άλλους δύο ασθενείς έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα στο ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά τους (ο ένας διασωληνωμένος, ο δεύτερος σε θάλαμο), καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα και περιμένουμε…», υπογραμμίζει ο κ. Καλλινικίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ