ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/10/2021 16:02

Τέλος η πιστοποίηση ΠΟΠ για ελαιόλαδο - Δείτε ποιο είναι

Στην ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου προχώρησε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλος η πιστοποίηση ΠΟΠ για ελαιόλαδο - Δείτε ποιο είναι
Ελαιόλαδο (Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Στην ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου προχώρησε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από έρευνες διαπιστώθηκε πως το προϊόν δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φέρει στην ετικέτα του την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου για τη διακοπή καπνίσματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ”Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.”, σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου ”εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου”, ως ”Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.”, με την επισήμανση "Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”, από την επιχείρηση ”ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ” – ”HELLENIC CROPS Α.Ε.”».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «"ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ” – ”HELLENIC CROPS Α.Ε.”, σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος ”Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.” και την παραπομπή της στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, κάλεσε τη επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση ”Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”».

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι επιβλήθηκαν σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 ευρώ, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ